Alex

In een eco-hostel aan de rand van de Amazone in Bolivia was eens een kokkin die na een dag werken ook wel eens met haar benen omhoog wilde zitten om te kunnen genieten van het uitzicht op de rivier en Tito, de huiskrokodil. Liefde gaat door de maag en deze vrouw hield ik graag te vriend. Om voor haar een stoel te kopen zou ik een dag moeten varen om een winkel te kunnen bereiken, dat was geen optie. Er waren nog wel een paar planken, roestige spijkers en een zaag aanwezig , restanten van het nieuwe onderkomen voor de varkens. Aangezien ik de tijd had, het erf als een goede werkplek beschouwde en de jungle geluiden als een prettige radio frequentie fungeerden, ben ik voor haar aan de slag gegaan.

Er was amper materiaal maar wel een vraag en een uitdaging. Op deze inspirerende plek heb ik me gerealiseerd wat mijn passie is:

"Van (n)iets iets moois maken"

Voor mij is het de uitdaging om in goed en duidelijk overleg met een opdrachtgever een product te kunnen leveren waar beide partijen voldoening uit halen. Dat het mooie of de praktische oplossing gedeeld kan worden met anderen, is een extra bonus.

Een dag zweten en zwoegen en het resultaat was daar.
Vol genoegen is deze stoel goedgekeurd door de kokkin, het was de eerste stoel met een rugleuning.

Eenmaal terug in Nederland was voor mij al snel duidelijk dat ik meer van dit soort vragen en uitdagingen aan wou gaan. Het onafhankelijk zijn en eigen invulling kunnen geven aan de 24 uur van een dag, zijn voor mij redenen geweest om voor mezelf als zelfstandige zonder personeel (ZZP) te beginnen.

Ik geef er de voorkeur aan om met verantwoorde houtsoorten en materialen te werken. Dat geldt ook voor de verf. Er zijn tegenwoordig hele goede op waterdragende verf en verflakken verkrijgbaar. Als ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan een minder belaste natuur, doe ik het werk met nog meer plezier.